Beneath a Steel Sky: Remastered

Beneath a Steel Sky: Remastered 1.3

Vernieuwde versie van klassiek avonturenspel

VOOR

  • Duister, intrigerend verhaal
  • Mooie beelden in stripstijl
  • Nieuwe filmpjes
  • Verbeterd geluid

TEGEN

  • Beelden soms beetje troebel

Excellent
9

Beneath a Steel Sky: Remastered is een avonturenspel, dat zich afspeelt in een beklemmende dystopie. Het originele spel mag dan gedateerd zijn; de ideeën en literaire verwijzingen zijn zeker van deze tijd. Ook is het leuk om weer eens een echt 'point & click' spel te spelen, zoals ze nu niet meer worden gemaakt. Beneath a Steel Sky heeft geremasterd beeld en geluid, voor een betere ervaring op je iPod, iPad of iPhone.

Beneath a Steel Sky: Remastered speelt zich af in een post-nucleaire wereld, verdeeld in een buitenzijde (The Gap) en een civiele kern. Dit stadsgebied is uiterst hiërarchisch ingedeeld en eenieder die van buiten komt is bij voorbaat verdacht. Robert Foster is zo'n buitenstaander maar toch ook weer niet. Onze protagonist komt uit The Gap maar iets trekt hem naar de grote stad. In een verhaal dat refereert naar falende sociale structuren (en flirt met gedachtegoed van Huxley & Orwell) vindt Foster zijn bestemming; met jouw hulp.

In Beneath a Steel Sky: Remastered leid je de Blade Runner-eske hoofdpersoon door de schimmige, claustrofobische onderbuik van 'Union City'. De stad oogt verlaten en afgeleefd maar noch immer in de ban van benauwende autoriteit. Samen met robot en vriend Joey gaat Foster op zoek naar antwoorden. Beneath a Steel Sky bestuur je met de muis, volgens het aloude klik-en-combineer-principe. Je lost problemen op door voorwerpen gebruiken en puzzels op te lossen.

Beneath a Steel Sky is een klassiek avonturenspel dat uitblinkt door authenticiteit. De tekeningen in het spel zijn gemaakt door Dave Gibbons, die onder andere de strip 'Watchmen' maakte. Die strip is verfilmd, dit spel is inmiddels op verschillende platformen beschikbaar, hoewel deze versie het beste oogt en speelt. De nieuwe besturing -met contextgevoelige pictogrammen op het scherm- werkt eenvoudig en intuïtief. Verplichte kost voor adventure-gamers.

Meeste downloads Games voor iphone

Meer
Beneath a Steel Sky: Remastered

Download

Beneath a Steel Sky: Remastered 1.3

Beoordelingen about Beneath a Steel Sky: Remastered